Naptár

August 2012
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kisvállalkozói hitelek

A magyarországi székhelyű mikor- és kisvállalkozásoknak beruházási és fejlesztési céljaik megvalósításához a Magyar Fejlesztési Bank egy kedvezményes hitelkonstrukciót dolgozott ki.

A hitelt azok a vállalkozások vehetik igénybe, ahol a foglalkoztatottak létszáma 50 főnél kevesebb, és éves árbevétele, vagy mérlegfőösszege maximum 10 millió eurónak megfelelő forint összeg.

A hitel kizárólag ingatlan beruházáshoz (vásárlás, átalakítás, építés), vagy a vállalkozói tevékenység végzéséhez szükséges használt, vagy új gép, berendezés, felszerelés, vagy jármű beszerzéséhez, esetleg a vállalkozói tevékenység végzéséhez szükséges tárgyi eszköz működtetéséhez kapcsolódó szoftver vásárlásához használható fel.

A hitel összege minimum 1, maximum 50 millió forint, a szükséges önerő a beruházás nettó bekerülési értékének legalább 10 %-15%-a. A saját erő akár saját forrás lehet, de állhat vissza nem térítendő állami, vagy más támogatásból. Amennyiben Ingatlan építésre, vásárlásra, vagy átalakításra igénylik a hitelt, abban az esetben önerőnek minősül a hitelkérelem benyújtását megelőző hat hónapon belül keletkezett számlák, vagy számviteli bizonylatok elszámolása. Amennyiben adott ingatlanon végzett beruházás a hitel célja, rendelkezni kell egy 30 napnál nem régebbi tulajdoni lappal is.

A Hitel biztosítékaként ingatlant, többségi tulajdonos készfizető kezességét, vagy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt 80%-os kezességvállalása az elfogadható. A hitel kamata 3 havi bankközi kamatláb+5% évente.

A hitel futamideje maximum 15 év, akár két év türelmi idővel, és két év rendelkezésre tartási idővel. A rendelkezésre tartási díj 0,25%

A hitel után egyszeri 1 %-os folyósítási jutalékot kell fizetni. A jutalékot az első folyósításkor számítják fel, kezességvállalási díjat az ügyfélnek nem számítanak fel.

A hitelkérelemet a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által közzétett közvetítői listán szereplő közvetítők egyikéhez kell benyújtani.

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply