Naptár

December 2011
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vállalkozások támogatása

Vállalkozások támogatása:

A Vállalkozásfejlesztési program keretében számos támogatási lehetőséget dolgoztak ki már működő, alvó, esetleg induló vállalkozások megsegítésére, fellendítésére. A gazdasági élet főszereplői nagyon jelentős mértékben a vállalkozások, a munkavállalók legnagyobb hányadát is ők foglalkoztatják, ezért fontos odafigyelni ,segíteni, hisz bármilyen okosan, gazdaságosan legyen működtetve a vállalkozás, vannak olyan területek, amelyek fejlesztése esetleg gondot okozhat.
Nagyon sok pályázati lehetőség kínálkozik napjainkban is, sőt nagyon sok lehetőség, keret kihasználatlanul maradt, érdemes tájékozódni. A támogatások sok célra igényelhetők, attól függően , hogy milyen fejlesztést célzott meg az illető vállalkozás, és így célirányosan tudja igénybe venni a vállalkozás a támogatást, a működésből származó jövedelmét, így más fejlesztésekre tudja összpontosítani.
Pályázat mikro- kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztésére, célja a vállalkozás korszerűsítése, amellyel helyzete még stabilabbá válhat a versenyszférában
Pályázat Telepfejlesztésre: a pályázat célja a már meglévő telephelyek modernizációja, bővítése, nem megfelelő telephely esetén a telephely cseréje,esetleg új telephelyek kialakítása, mindezzel segítve a működési feltételek kedvezőbbé tételét, ugyanakkor a foglalkoztatási helyzet javulása várható.
Pályázat Munkahelyi képzések támogatása: munkavállalóban bizony nincs hiány a mai gazdasági helyzetben, de jól képzett, kifejezetten a vállalkozás működéséhez szükséges képzések támogatása igényelhető, mint pénzügyi, számviteli, szakmai képzés, idegennyelvi, informatikai képzés, minél képzettebb munkaerővel dolgozik együtt a vállalkozó, annál sikeresebben működik a vállalkozás, több szakember, több ötlet, mind-mind a fejlődést szolgálja.
Pályázat Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása: célja a vállalkozások jövedelemtermelő képességének fejlesztése, erősítése, a rendelkezésre álló modern technológiai, információs és kommunikációs megoldások hatékony alkalmazása.
Pályázat: Komplex technológia fejlesztésre: célja a vállalkozások ösztönzése: ingatlanberuházás, eszközvásárlás, marketing támogatása, ezzel segítve a vállalkozásokat új piacok meghódításra, új munkaerők foglalkoztatására,fejlődésre.
Pályázat Új vállalkozások indítása, és meglévő vállalkozások fejlesztése céljából, ez egy kombinált lehetőség, vissza nem térítendő támogatás, visszatérítendő támogatás és 10 % önerő, nem csak már működő vállalkozások számára.Tulajdonképpen lehetőség arra, hogy csekély saját forrással, rövid időn belül már egy jól menő, jól felszerelt vállalkozás indulhasson el, ezzel kiküszöbölve a tőkehiány adódó kellemetlenségeket.
Pályázat Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása: főleg a zöld beruházás, egészségiparhoz kapcsolódó komplex beruházásokat támogatja, A támogatást sok célra lehet igényelni : új munkaerő foglalkoztatására, kérhetik eszközbeszerzésre,akár információs technológia- fejlesztésre. Ezekhez kapcsolódóan támogatható még infrastruktúrához kapcsolódó és ingatlan-beruházás, eszközbeszerzéshez kötődő gyártási licenc megvásárlása, gyártási know-how beszerzése, kérhető piacra jutás támogatása, a foglalkoztatás növelése érdekében támogatható a vállalati humánerőforrás fejlesztése, tanácsadás igénybevétele, illetve minőség-, környezet- és egyéb i, vezetési, irányítás és hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása.

Tehát, mint látható valóban adva vannak a lehetőségek arra, hogy bármilyen célra támogatásban részesüljenek a vállalkozások, a pályázatok elkészítéséhez a honlapon elérhető nyomtatványok kitöltésére van szükség, minden egyéb pontos információ, itt megtalálható.

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply